Terug van weggeweest <};-))
Blijf op de hoogte en volg Willem
05 September 2012 | Nederland, Maasbracht
We hebben het leuk gehad maar hebben de plannen gaandeweg steeds moeten bijstellen in verband met mijn uithoudingsvermogen en of conditie.
Dus we hebben wel wat dingen bekeken maar het moest niet al te veel inspanning vergen en ook dat was slopend voor mij, Catharina en Wammes hebben veel gewandeld maar ik heb dikwijls verstek moeten laten gaan, ondanks dat hebben we het toch wel naar ons zin gehad.
Maaaaar ik ben behoorlijk met m’n neus op de feiten gedrukt, en een meerdaagse wandeling zit er dit jaar zeker nog niet in en ik denk…. Dat, dat volgend jaar ook nog een utopie zal zijn… misschien een dag of wat hier of daar, maar mijn tocht naar Santiago afmaken en of een stuk Sultans Trail…. Ik moet het nog zien… ‘k denk het niet, maar we zien wel wat het wordt zelfs ik kan geen ijzer met handen breken ;-((
Een Fransman waar we een aperootje mee hebben gedronken had ongeveer het zelfde traject doorlopen als ik en die vertelde dat hij na 3 jaar pas het idee had dat het weer goed begon te gaan en dat ik dus gewoon de tijd moest nemen om te herstellen….
We zijn weer aan het sporten dus er wordt weer aan gewerkt!!
08 September 2012 - 19:38
Peregrinofrans:
Beste Willem,
Het zal moeilijk voor je zijn om dit accepteren, maar (de) tijd heelt alle wonden...!
Zo heb ik zowel in 2011 als 2012 amper kunnen wandelen. In 2010 moest een goede vriend verzorgd worden en in april van dit jaar heb ik mijn knie ernstig verstuikt. Nog steeds kan ik maar beperkt lopen.
Een voordeel van je tijdelijke beperkingen zijn de mooie momenten met Catharina.
Een ieder geneest anders, en iemand met een positieve instelling zoals jij die hebt, is weer snel onderweg...
Er is een gedicht van Werner Sprenger dat deze ervaring heel mooi verwoord en ik geef het jou graag mee voor onderweg, maar ook voor de dagelijkse levensweg die je spoedig weer op zult gaan:
Er is een weg
die niemand gaat
als jij hem niet gaat
wegen ontstaan
wanneer wij ze gaan
Zoveel dichtgegroeide,
wachtende wegen
van niet geleefd leven overwoekerd
Er is een weg
die iemand gaat
wanneer jij hem niet gaat
Jouw weg is er,
een weg die ontstaat